Bandenreparatie elektrische scooter – een stapsgewijze handleiding

De banden van je elektrische step zijn zonder twijfel een van de belangrijkste onderdelen en het loont de moeite om ze in topconditie te houden. Als u toch een band van een elektrische scooter moet vervangen, kunt u er zeker van zijn dat dit gemakkelijk is gedaan, zelfs als u een amateur bent.

We geven je een overzicht van het proces voor het verwijderen en repareren van e-scooterbanden, hoewel het niets waard is dat dit per model kan verschillen, dus het is altijd het beste om de instructies van de fabrikant te raadplegen. Er zou een sectie moeten zijn over het repareren van elektrische scooterbanden voor jouw merk en model.

Je hebt het volgende gereedschap nodig om de band van een wiel van een elektrische scooter te verwisselen:

  • Een set kleine schroevendraaiers
  • Een set steeksleutels
  • Set Allan-sleutels
  • Roterend gereedschap
  • Plukgereedschap (voor de sierlijsten)
  • Bandenlichters
  • Pomp
  • Een binnenband (als je een met lucht gevulde band hebt). U moet altijd een reservewiel bij u hebben voor het geval u onverwachts een lekke band moet repareren.

Zet de e-scooter in positie

Het moeilijkste aspect van het repareren van een lekke band met een e-scooter is het verwijderen van de band. Eerst moet u de scootmobiel zo plaatsen dat u gemakkelijk bij de band kunt komen. Leg het op een vlakke ondergrond aan één kant voor zowel het repareren van de achterwielbanden van de elektrische scooter als voor het oplossen van problemen met het voorwiel.

Draai de wielmoeren los

Draai de wielmoeren los met een sleutel of inbussleutel (afhankelijk van merk en model). Doe hetzelfde met de stelbout van de rem, de bevestigingspen van de trommelrem plus de asmoeren aan de voorkant, als je die hebt. Verwijder vervolgens de asbout plus de veer van de remhendel om de voorremmen los te koppelen.

Zorg ervoor dat u alle bouten en moeren op een veilige plaats bewaart en identificeer welke waar moet komen, om te voorkomen dat u later in het proces in de war raakt.

Hoe een e-scooterband te verwisselen

Nu je alle moeren hebt losgedraaid en de remmen hebt losgekoppeld, kun je het wiel verwijderen en aan de band werken. Als het niet is doorboord, moet u eerst alle lucht laten ontsnappen door de klepmoer te verwijderen. Als de band leeg is, gebruik je de bandenlichters om de band in kleine delen van het wiel weg te wrikken. Ga door totdat de band loskomt.

Verwijder de binnenband. Als het beschadigd is, moet het worden vervangen. Pomp de binnenband in de band op voor de volgende stap. Je hoeft het alleen maar voldoende lucht te geven om het montageproces mogelijk te maken.

De band weer op het wiel monteren

Plaats de nieuwe binnenband in de band en bevestig de bandhiel terug op het wiel, waarbij u ervoor zorgt dat u het ventiel van de binnenband in de juiste positie plaatst. Vervolgens kunt u de hiel van de band weer op het wiel monteren.

De band oppompen

Gebruik uw pomp om de band op te pompen totdat deze stevig is (raadpleeg de instructies van de fabrikant om de juiste spanning te krijgen). Vervang de ventieldop en je bent klaar om te rijden!

Brommobiel kopen
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart